Rialahästgård
Exca Tävling

Exca Tränings Tävling den 17/6-2023

Extreme Cowboy Racing är en tävlingsgren som är utformad för att passa hela familjen! Det finns en division för alla!

Grunden i Extreme Cowboy Racing är att ha ett bra samspel mellan häst och ryttare, att utmana sina ”horsemanship skills” och att ha roligt!


Grenen bedöms med poäng på varje hinder (0-10p), poäng för hur bra ”horsemanship” du har samt på vilken tid du rider banan. Rider du banan på snabbare än 8 minuter så omvandlas tiden till poäng som läggs till din redan intjänade poäng. I Varje division rider man 2 heat och det är bäst sammanlagda poäng som vinner.


Alla ryttare delas in i olika divisioner och man tävlar inom sin division. Vilken division man tillhör beror på hur utvecklad och erfaren du är som ryttare. 


Divisionerna är alltså inte en klassning på hur svårigheten på banorna är utan på dina kunskaper som ryttare oavsett vilken häst du rider.


2023 kommer vi ha en klass för handhäst så du kommer kunna leda din häst runt  trail banan genom den bana som domaren gjort. Klasser/ Divisioner.


1.Extreme Trail. Hinderbana lätt.( prova på för nybörjare) Eller för dig med unghäst. Engelsk utrustning är ok. Passar dig som vill skritta och el bitvis trava mellan hinder.


2. Extreme Trail. Hinderbana Medel. Passar dig som kan trava med flow mellan hinder, kanske bitvis galoppera. Skjutning


3.Extreme Trail. Hinderbana medelsvår/svår Western utrustning och klädsel krävs. Passar dig som kan galoppera mellan hindren och som varit med och tävlat förut. Skjutning.